Annons
Växjö

Verksamheterna prisas av kommunen: ”Hoppas de fortsätter utvecklas i sitt fina arbete”

Växjö • Publicerad 21 januari 2024
Foto: Olof Elfverson

Sedan 1970-talet drivs föreningen Klubb Kvarnabacken i Rottne där besökarna får träffa får, hästar och höns på gården. Nu prisas de för sitt betydelsefulla kunskapsspridande till unga.

Verksamheten håller ett elva hektar stort jordbrukslandskap öppet med betande får och hästar och bjuder in till en levande plattform för lärorika naturupplevelser. Nu har Växjö kommun beslutat att Klubb Kvarnabacken ska vara en av mottagarna av landskapsvårdspriset 2023 som kommunen delar ut för att uppmärksamma framstående insatser inom kulturlandskapets bevarande och naturvård.

Annons

– Jag hoppas att pristagarna uppmuntras av priset så att de fortsätter utvecklas i sitt fina arbete. Med landskapsvårdspriset hoppas Växjö kommun inspirera fler att vårda och främja vår natur, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den andra vinnaren är Sevedstorps Gård utanför Braås som drivs av Lars Johansson som är den fjärde generationen på gården. De erbjuder naturbetesmark för nötkreatur, både på egna marker och i det kommunala naturreservatet Braås Park, och har genom det bidragit till restaurering och bevarande av värdefulla ekhagar och naturbetesmarker. Enligt kommunen har verksamheten blivit en förebild för bevarande insatser av kulturlandskapet genom att hålla det småländska landskapet öppet och på så sätt stärka den biologiska mångfalden.

Priset till vinnarna är en summa på 10 000 kronor vardera.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons