Annons
Växjö

Verktygstjuvar döms till fängelse för stöldräd

Växjö • Publicerad 25 november 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: LUDVIG THUNMAN

Tre män – 42, 43 och 48 år gamla – har dömts till fängelse för stöld samt häleri.

Det var i höstas vid Öjaby trafikplats som stöldräden ägde rum. Ett vittne såg då tre män som konkade på ”väskor” från Skanskas arbetsbodar till en parkerad bil under bron där riksväg 30 korsar riksväg 25.

Annons

Polisen kom till platsen och kunde gripa två av männen omedelbart. Den tredje mannen hittades en stund senare, när han enligt en av poliserna ”satt och tryckte i en grushåla”.

I männens bil hittades även verktyg och maskiner som kunde spåras till ett företag i Vislanda – som under samma natt utsatts för ett inbrott. Stöldgodset värderades till drygt 33 000 kronor.

Trion – som tillsammans förekommer under 123 avsnitt i belastningsregistret – straffas med fyra månaders fängelse.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons