GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Verktygstjuvar döms till fängelse för stöldräd

     Växjö • Publicerad torsdag 11:51
     Arkivfoto.
     Arkivfoto.
     Foto: LUDVIG THUNMAN

     Tre män – 42, 43 och 48 år gamla – har dömts till fängelse för stöld samt häleri.

     Det var i höstas vid Öjaby trafikplats som stöldräden ägde rum. Ett vittne såg då tre män som konkade på ”väskor” från Skanskas arbetsbodar till en parkerad bil under bron där riksväg 30 korsar riksväg 25.

     Polisen kom till platsen och kunde gripa två av männen omedelbart. Den tredje mannen hittades en stund senare, när han enligt en av poliserna ”satt och tryckte i en grushåla”.

     I männens bil hittades även verktyg och maskiner som kunde spåras till ett företag i Vislanda – som under samma natt utsatts för ett inbrott. Stöldgodset värderades till drygt 33 000 kronor.

     Trion – som tillsammans förekommer under 123 avsnitt i belastningsregistret – straffas med fyra månaders fängelse.

     Testa SMP digital plus: En månad för en krona

     Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

     Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

     Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.