Annons
Växjö

Vidas nya satsning – Sveriges största solpark

Under hösten påbörjas bygget av vad som väntas bli Sveriges största solpark. Bakom satsningen står Vida tillsammans med Bixia och solenergiföretaget Svea Solar.
Växjö/Blekinge • Publicerad 14 juli 2022

Solparken, som kommer att byggas i Sölvesborgs kommun i närheten av Hörby, beräknas vara i drift redan under våren 2023. Därefter förväntas solparken producera omkring 19 miljoner kWh per år, vilket enligt företagen motsvarar elförbrukningen för 3 800 villor.

– Vi vill vara ett företag som bidrar till klimatomställningen. Därför känns det fantastiskt bra att vara delaktig i den här solparkssatsningen. Vi är tacksamma för att Bixia har faciliterat affären och vi delar deras målsättning om att framtidens el ska vara både förnybar och lokalproducerad, säger Måns Johansson, chef på Vida, via ett pressmeddelande.

Annons

Det avtal som tecknats mellan företagen sträcker sig över en tioårsperiod och innebär att Vida kommer att köpa den el som produceras i solparken.

– Vi är mycket glada över att utöka vårt samarbete med Vida med höga klimatambitioner som ligger i linje med Bixias. Att ett sågverksbolag som Vida gör den här storskaliga satsningen på solel är viktigt, och att parken byggs i södra Sverige, där det finns ett stort produktionsunderskott av el gör den ännu viktigare, säger Eric Constantien, försäljningsansvarig på Bixia, via ett pressmeddelande.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons