Annons
Växjö

Videum bygger nya solcellsanläggningar

Växjö • Publicerad 5 april 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: MATHILDA AHLBERG

Videum har sedan 2017 byggt solcellsanläggningar på sina fastigheter. Den första anläggningen var på Linnéuniversitetets huvudbyggnad och därefter har bland annat kontor- och mötesmiljön på Framtidsvägen, polisskolan och Videums eget kontor, Hus Echo, fått solceller på taket.

Nu investerar Videum i två nya solcellsanläggningar. Det är på Linnéuniversitetets bibliotek och på Framtidsvägen 10, 12 och 16.

Annons

– Hållbarhetssatningar av det här slaget känns helt rätt för oss. Att investera i energieffektiviserande åtgärder som gynnar både vår miljö och ekonomi är självklart. Vi har fina förutsättningar att kunna bidra till hållbar elförsörjning då våra stora tak lämpar sig väl för den här typen av installationer, säger Videums driftsansvarige Henrik Wikingsson som också är ansvarig för solcellsprojekten.

Anläggningarna planeras vara i drift runt midsommar.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons