Annons
Växjö

Viktiga kuggen säger upp sig från Växjö DFF

Växjö • Publicerad 1 mars 2024
Dennis Popperyd  sportchef i Växjö DFF
Dennis Popperyd sportchef i Växjö DFFFoto: LENA GUNNARSSON

Växjö DFF försöker etablera sig som ett lag i Damallsvenskan och fjolåret slutade laget, som var nykomlingar i landets högsta serie, åtta i tabellen. En viktig kugge har varit sportchefen Dennis Popperyd som varit med och byggt truppen. Nu har han valt att avsluta sin anställning.

– Vi tackar Dennis för de åren han har varit i Växjö DFF och han har varit en stor tillgång för föreningen. Vi önskar honom all lycka med sina framtida uppdrag och hoppas att han stannar kvar inom damfotbollen, säger Karl Jansson, ordförande i Växjö DFF.

Annons

Tills vidare tar huvudtränaren Olof Unogård över ansvaret som sportchef.

Dennis Popperyd ska framöver vara sportchef för allsvenska konkurrenten IFK Norrköpings damsida.

– IFK Norrköping är en stor och anrik fotbollsförening med fantastiska förutsättningar för att göra något väldigt bra. Dubbelklubbsstatusen med två lag i våra högsta serier ser jag som väldigt positiv då det finns massor att både lära och att arbeta tillsammans med, säger han till IFK Norrköpings hemsida.

Han vill stärka upp damverksamheten på sikt för att ta nästa steg sportsligt och organisatoriskt och även lyfta akademin.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons