Annons
Växjö

Villaägare kan tvingas riva trädäck vid Helgasjön efter domstolsbeslut

Växjö • Publicerad 28 juli 2023
Trädäcket i fråga.
Trädäcket i fråga.Foto: Lennart Ernstsson

Två trädäck som byggts av två olika villaägare vid Helgasjön har väckt reaktioner. Delar av de står nämligen på mark som ägs av Sandsbro norra samfällighetsförening. Föreningen har valt att driva de två fallen till domstol

I det ena fallet fick villaägaren rätt och får ha kvar sitt däck, i det andra fallet var utfallet det andra.

Annons

Villaägaren som har byggt det sistnämnda trädäcket beskriver det som en plattform som ligger på en sten i vattnet som tillhör Växjö stift. I och med det ligger den inte på föreningens mark.

Han har framhållit att han behöver sitt trädäck för att kunna nå bryggan utan att behöva simma eller vada i vattnet. Föreningen har dock stått fast vid att det delvis ligger på deras mark.

Nu har Växjö tingsrätt gett föreningen rätt. Nu är villaägaren skyldig att riva den delen av trädäcket som ligger på föreningens mark samt betala föreningens rättegångskostnader som uppgick i 42 000 kronor.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons