Annons
Växjö

Villaägare måste röja upp i sin vildvuxna trädgård

En villaägare i Växjö får nu en månad på sig att klippa ner den ”trafikfarliga” växtligheten i sin trädgård. Annars väntar vite.
Växjö • Publicerad 9 december 2023
Genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.Foto: Pixabay

I september fick Växjö kommun in ett klagomål om att en en villaträdgård i en stadsdel i centrala Växjö var så vildvuxen att både sikten och framkomligheten i en gatukorsning påverkades.

Kommunen skickade en skrivelse och en informationsbroschyr till fastighetsägaren om att åtgärda problemet men när personal från kommunen i början av oktober genomförde ett platsbesök, kunde man konstatera att den vildvuxna trädgården fortfarande ”medför betydande olägenheter för trafiken”. Orsaken till detta är att träd och buskar har växt ut på gångbanorna runtomkring fastigheten.

Annons

Enligt plan- och bygglagen ”ska en tomt hållas i vårdat skick och skötas så att risken för olycksfall begränsas och betydande olägenheter för omgivningen och för trafiken inte uppkommer”.

Nu har miljö- och byggnämnden därför beslutat att villaägaren ska få en månad på sig att klippa ner växtligheten så att det blir fritt fram för trafiken förbi fastigheten. Om detta inte sker väntar ett vite på 5 000 kronor.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons