Annons
Växjö

Villapriserna i Växjö sjunker kraftigt – största nedgången på tio år

Växjö • Publicerad 18 januari 2023
.
.Foto: DENNIS YLIKANGAS

Bostadspriserna i Växjö fortsätter att sjunka. Under de tre senaste månaderna har villapriserna sjunkit med nio procent, vilket är den största prisnedgången på tio år.

Siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att 75 villor såldes under 2022 års tre sista månader till ett genomsnittligt pris på 2 969 000 kronor.

Annons

Även priset på bostadsrätter har sjunkit. De tre senaste månaderna har bostadsrättspriserna gått ner med 5,8 procent till ett genomsnittligt pris på 1 932 000 kronor.

På ett år har villapriserna i Växjö kommun sjunkit med 16,2 procent och priserna på bostadsrätterna har gått ner med 4,8 procent.

I hela Kronobergs län är det framför allt priserna på bostadsrätter som sjunkit. De tre senaste månaderna gick priserna på bostadsrätter ner med tio procent samtidigt som villapriserna sjönk med sex procent.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons