Annons
Växjö

Vipers satsar på tjej- och daminnebandyn: ”Behöver höja nivån i alla delar”

Växjö • Publicerad 2 april 2023
Emilia Lindgren i Växjö Vipers damlag.
Emilia Lindgren i Växjö Vipers damlag.Foto: LENA GUNNARSSON

Växjö Vipers har sett en försämrad återväxt från ungdomsverksamheten till både Damakademin, den elitförberedande verksamheten, och A-laget på damsidan. Nu vill Vipers ta tjej- och daminnebandyn till nästa nivå med en ny organisation och gemensam värdegrund. Målet är att säkra återväxten av både spelare och ledare.

– Vi vill få ännu fler tjejer och damer att vilja börja spela och satsa helhjärtat på innebandy. För att hamna där behöver vi göra en hel del förändringar på damsidan, säger Henric Olofsson, Sportchef Dam på Växjö Vipers.

Annons

Det har enligt ett pressmeddelande från klubben saknats både organisation och kultur som gjort att det har saknats en röd tråd för hur spelare på olika nivåer ska utvecklas för att vilja och våga ta nästa steg och även rekrytera ledare.

Vipers vill också att A-laget etableras som ett stabilt allsvenskt lag och höja attraktionskraften för intaget till NIU.

– Vi behöver höja nivån i alla delar av vår verksamhet och skapa en vi-känsla så att alla känner att det de gör på träningar och runtomkring innebandyn bidrar till att hela Växjö Vipers utvecklas. Vi ska vara en förening där det spelas rolig och offensiv innebandy, avslutar Henric Olofsson.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons