Annons
Växjö

Viperstränaren Johan Schönbeck prisas – är Årets tränare

Växjö • Publicerad 27 april 2022
Växjös tränare Johan Schönbeck.
Växjös tränare Johan Schönbeck.Foto: NICLAS JÖNSSON

Växjö Vipers herrtränare Johan Schönbeck ledde sitt lag till en andraplats i grundserien och Vipers var sekunder från att ta sig till klubbens andra SM-final. Istället vann FBC Kalmarsund den sjunde och direkt avgörande semifinalen i förlängning.

Det blev ingen final för Schönbeck men nu kan han fira att han har utsetts till Årets tränare i herrarnas SSL. Det är 23:e året i rad som Innebandymagazinet i samarbete med Föreningen Svenska Superligan och SSL-tränarna har utsett Årets tränare.

Annons

– Jag måste tacka mina kollegor i SSL för utmärkelsen, mycket ärofyllt att bli uppmärksammad och att de tycker jag gör ett bra jobb. Det är många som är en del av säsongen där vi är ett stort team som jobbar hårt tillsammans. Vi har skapat en grupp som tycker om varandra och som ställer krav på varandra, säger Johan Schönbeck till Innebandymagazinet.

Det är andra gången en Viperstränare vinner utmärkelsen. Säsongen 2015/2016 vann Niklas Nordén utmärkelsen. Han är nu förbundskapten för svenska herrlandslaget tillsammans med Thomas Brottman som tidigare vunnit utmärkelsen två år i rollen som huvudtränare för Falun.

Fakta

Motiveringen

”Att Växjö skulle sluta tvåa i grundserien var det inte alla som hade trott inför säsongen. Johan Schönbeck och hans Vipers har överträffat förväntningarna och fick fira klubbens första stora titel när man vann Svenska Cupen på hösten, för att sedan växla upp ytterligare och vara otroligt starka från jul och framåt i SSL. Tränare Schönbeck har verkligen fått ihop gruppen bra och sett till att man både spelat en underhållande och vägvinnande innebandy”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons