Annons
Växjö

Vittne om gripandet: "Det var ett väldigt pådrag"

Växjö • Publicerad 23 november 2022

Här saknas innehåll

Smålandsposten har pratat med ett person som såg polisens ingripande mot den misstänkte mördare under onsdagseftermiddagen.

– Jag såg inte när den misstänktes bil körde in på parkeringen men den stod parkerad när det plötsligt svängde in kanske fem stycken civila polisbilar på parkeringen och omringade bilen som stod parkerad, säger vittnet till Smålandsposten.

Annons

Det var en stor polisinsats och vittnet berättar att denne först trodde att det var militärer eftersom de alla hade mörkgröna kläder och dragna automatvapen.

– Efter en stund svängde ytterligare polisbilar med blåljusen på in på parkeringen. De måste varit uppemot 10 stycken. Det var ett väldigt pådrag och en stor insats så vi förstod att något allvarligt skedde, säger vittnet.

Enligt både polisen och vittnet ska det ha gått lugnt till vid ingripandet.

– Det var inget dramatiskt som skedde under gripandet. Jag såg aldrig gärningsmannen utan såg bara bilen som stod parkerad tills dess att den bärgades bort, säger vittnet.

De misstänkte mördaren greps i Tingsryd vid 15-tiden på onsdagen.
De misstänkte mördaren greps i Tingsryd vid 15-tiden på onsdagen.Foto: Evelina Milerud
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Evelina MilerudSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons