Annons

Vittne ringde polisen – avbröt fräck stöld på Storgatan

Mannen ringde polisen när han såg två män som höll på att stjäla en fastlåst elscooter på Storgatan på dagtid. Nu döms en av tjuvarna till fängelse.
Växjö • Publicerad 4 december 2023
Foto: Nadia Hagberg

När en man en dag i februari passerade kaféet Espresso House på Storgatan i Växjö la han märkte till två män som ”höll på att fippla med något”. Han stannade till och såg när duon med olika verktyg försökte bryta upp låset på en elscooter. Fordonet, värt 3 500 kronor, tillhörde en kvinna som var inne och fikade på kaféet.

Mannen ringde polisen och när en patrull några minuter senare kom med sirenerna på försvann duon åt olika håll. En stund senare kunde patrullen dock lokalisera den ene mannen – en 22-åring som är välkänd av polisen sedan tidigare – vid Resecentrum.

Annons

22-åringen har nekat till att ha haft något med stöldförsöket att göra men han döms nu i Växjö tingsrätt till 14 dagars fängelse.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons