Annons

Vittnen attackerades med stenar: ”Mycket allvarligt angrepp”

Växjö • Publicerad 31 maj 2023
Polisen larmades till Vikingagatan under natten till onsdagen.
Polisen larmades till Vikingagatan under natten till onsdagen.Foto: Anders Johansson

Strax efter midnatt på onsdagen larmades flera polispatruller till Vikingagatan i Växjö med anledning av en pågående skadegörelse. Tre män i 20-25-årsåldern ska slagit sönder sidospeglar på ett större antal bilar.

– De sparkade bort sidospeglar på mellan fem och tio bilar. Vi lokaliserade männen, identifierade dem och har hållit förhör innan de senare släpptes, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Annons

Efter att männen släppts ska de enligt polisen gått tillbaka till platsen där vittnen stod och pratade med varandra.

– Vittnena blev attackerade av tre män som maskerade sig. Det ska ha slängts stenar på dem och ett vittne träffades av en sten på armen så att lätta skador uppstod på en axel, säger Robert Loeffel.

Männen lämnade sedan platsen och polisen åkte ut för att söka efter dem utan framgång. De tre männen misstänks för skadegörelse, misshandel, försök till misshandel och övergrepp i rättssak.

– Det är ett mycket allvarligt angrepp mot vittnen. Det ska inte få ske, säger Robert Loeffel.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons