Annons
Växjö

Vittnen fick polis dömd

Växjö • Publicerad 13 mars 2022
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Två privatpersoner vittnade om att en ledig polisman körde fortare än tillåtet utanför en skola i Växjö. Trots att det inte skett någon hastighetsmätning döms nu polisen för hastighetsöverträdelse, det rapporterar Smålandsposten.

Mannen, som arbetar som polis i Kronobergs län, åtalades för att ha kört i minst 50 km/h vid den aktuella Växjöskolan där tillåten hastighet är 30 km/h. Växjö tingsrätt har med vittnenas uppgifter kunnat styrka att hastigheten i vart fall överstigit 30 kilometer per timme och straffet för polismannen blir 2 000 kronor i penningböter.

Annons

Samma polisman stod också åtalad för barnfridsbrott och hemfridsbrott – brott som han nu frias från.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons