Annons
Växjö

VXOnews kan vinna pris på gala

Växjö • Publicerad 23 september 2022
Daniel Rydström och Oscar Appelgren.
Daniel Rydström och Oscar Appelgren.Foto: Anders Bergön

För fjärde gången på fem år är VXOnews nominerat till priset Årets lokalsajt i tävlingen Årets gratistidning.

– Det känns fantastiskt att få ytterligare ett kvitto på att VXOnews ligger i framkant. Vi har sedan starten i januari 2016 gett Växjöborna och kronobergarna journalistiskt innehåll som intresserar, engagerar och berör. Det tänker vi fortsätta med, säger Daniel Rydström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VXO Media.

Annons

Det är branschorganisationen Gratistidningarnas Förening som har instiftat priset Årets gratistidning som ett incitament för utveckling och förnyelse hos landets gratistidningar. Priset som delas ut i en rad olika kategorier delas varje år ut under en branschdag med mingel och föredrag. Årets vinnare presenteras under en gala i Stockholm den 7 oktober.

– Det blir spännande att få veta vilka som vinner i de olika kategorierna, inte minst den som vi är nominerade i. Vi håller tummarna att det går hela vägen men det främsta målet för redaktionen är redan uppnått, att ge mer lokal journalistik i Växjö. Vi har blivit en nyhetsförmedlare som många vänder sig, oavsett om det handlar om stora händelser eller vad som händer på just deras gata, säger Oscar Appelgren, nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på VXOnews.se

VXOnews är en del av VXO Media som även driver gratistidningen Magazinet, den flerspråkiga sajten Mosaik, näringslivssajten MeraNaringsliv.se, fotbollssajten Minboll.se, hockeysajten Minhockey.se, kultur-, nöje- och livstilssajten VXOweek.se samt de lokala sajterna MeraAlvesta.se och MeraLjungby.se, varav flera drivs tillsammans med Smålandsposten.

VXO Media har på fem år fått elva nomineringar i tävlingen. Förra året vann Oscar Appelgrens reportage om det gifta paret Per och Andreas Jodenius väg till att bilda en familj och få en dotter, som publicerades i Magazinet i maj 2020, i kategorin Årets reportage samhälle.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons