Annons
Växjö

Wexnet får 11,7 miljoner – hundratals hushåll får tillgång till fiber

Kronoberg • Publicerad 29 november 2022 • Uppdaterad 30 november 2022
Fiberkabel.
Fiberkabel.Foto: Gunnel Persson/Arkiv

Post- och telestyrelsen, PTS, har beslutat vilka aktörer som får del av Bredbandsstödet 2022. Wexnet tilldelas 11,7 miljoner kronor, pengar för alla tolv projekt man har sökt stöd för.

– Det känns både viktigt och glädjande att vi snart kan erbjuda fiber till ännu fler invånare på landsbygden. Fiber är ofta avgörande för att människor ska kunna bo kvar eller driva företag, dina möjligheter ska inte begränsas av var någonstans du bor, säger Fredrik Johansson, nätchef på Wexnet.

Annons

Med 11,7 miljoner kronor kommer ungefär 500 hushåll kunna ansluta sig till Wexnets öppna fibernät i Växjö, Tingsryd, Alvesta och Lessebo. PTS delar varje år ut drygt en miljard kronor i bredbandsstöd till stadsnät, fiberföreningar och operatörer i Sverige.

– Årets bredbandsstöd kommer att göra skillnad och vi kommer också fortsätta söka bredbandsstöd kommande år. Vi är och ska vara en stark motor i att det även på landsbygden ska finnas goda förutsättningar att leva och verka. På samma sätt som i städerna, säger Fredrik Johansson.

Fakta

Några av projekten för 2023–2024 som tilldelats stöd

Tingsryds kommun:

Slattesmåla

Blötvik

Alvesta kommun

Hullingsved

Musteryd

Växjö kommun

Kolaryd

Lessebo kommun

Skrämbohult

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons