Annons
Växjö

Wilhelmshill blir sommarläger för barn och unga

Växjö • Publicerad 26 november 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Matilda Elfgaard

Under fredagen meddelade Växjö kommun att man kommer erbjuda ett dagläger för barn och ungdomar på Wilhelmshill från och med sommaren 2022. Målgruppen för verksamheten är barn och ungdomar i grundskolan, från förskoleklass till årskurs 9. Unga och pensionärer ska även kunna involveras som feriearbetare eller aktivitetsledare.

– Vi vill att alla barn och unga vuxna ska få en rolig och utvecklande sommar. Att vi nu erbjuder sommarläger vid Wilhelmshill skapar inte bara fler meningsfulla aktiviteter för barn och unga på sommarlovet utan bidrar även till fler arbetstillfällen för unga vuxna i form av ledarroller vid den nya daglägerverksamheten, säger Anna Tenje (M) kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Utöver daglägerverksamheten erbjuds pensionärsföreningar att hyra in sig i lokalerna för egna aktiviteter under arbetsnamnet ”pensionärsfritidsgård”.

Den gula trävillan belägen på Evedal har varit omdiskuterad sedan pensionärsföreningen tvingades flytta sin verksamhet från lokalerna 2019. Därefter stod fastigheten tom under en tvåårsperiod – innan Blågröna Växjö lämnade in en skrivelse om ett sommarläger på Wilhelmshill tidigare i år.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons