Annons

Yafa har öppnat salong på Campusområdet: ”Vill sprida glädje”

Redan som ung tjej i Syrien drömde Yafa Ahmad om att bli frisör och klippte ofta håret på sina kusiner. Nu har hon förverkligat sin vision och öppnade nyligen egna frisör- och skönhetssalongen Yafa Glam House på Campusområdet.
– Målgruppen är studenter. Jag vill sprida glädje och inspiration här på Campus.
Växjö • Publicerad 7 oktober 2023 • Uppdaterad 11 oktober 2023
Yafa Ahmed klippte till och förverkligade drömmen om en egen frisörsalong. Nyligen har hon öppnat Yafa Glam House och Amigo Barber på Campusområdet i Växjö.
Yafa Ahmed klippte till och förverkligade drömmen om en egen frisörsalong. Nyligen har hon öppnat Yafa Glam House och Amigo Barber på Campusområdet i Växjö.Foto: David Färdigh

Den 22 augusti var det invigning av Yafa Glam House och Amigos Barber mitt på Campusområdet i Växjö. Bakom satsningen står Yafa Ahmad, som flydde med sin familj från krigets Syrien och nu gör yrkeskarriär som frisör och sminkör.

– Jag blev så glad när jag hittade min drömutbildning på Kungsmadskolan. Att bli frisör är något som jag drömt om ända sedan jag var liten.

Annons

Du började klippa tidigt?

– Ja, det blev en hobby. Jag brukade ofta klippa mina kusiner hemma. Det är roligt att jobba med både hår och smink. Man ser tydliga resultat och människor blir glada.

Yafa Ahmad, som flydde med sin familj från krigets Syrien, gör nu yrkeskarriär som frisör och sminkör.
Yafa Ahmad, som flydde med sin familj från krigets Syrien, gör nu yrkeskarriär som frisör och sminkör.Foto: David Färdigh

Yafa tog studenten 2021. Hennes vision var att någon gång i framtiden öppna en egen frisörsalong, men det skulle visa sig bli verklighet snabbare än hon kunnat ana.

– Jag fick tips och stöd från Arbetsförmedlingen och så dök den här lokalen upp.

Det är en före detta cykelverkstad som genomgått en total förvandling. Cykelkedjor och cykeldäck har bytts ut mot frisörstolar, speglar och saxar. Yafas bror Mohamad har skött renoveringen.

– Det tog två månader. Vi tillbringade nästan hela sommaren här.

Yafa är nöjd med slutresultatet.

– Vi har ordnat fina, ljusa och lugna färger. Kunderna ska känna sig avslappnade och få en bra känsla när de kommer in i salongen.

Att det blev Campusområdet är ingen tillfällighet. Yafa ser universitetsstudenterna som sin huvudsakliga målgrupp.

– Studenterna har inte så bra ekonomi och vi kan erbjuda ett billigt alternativ genom kundmedlemskap och rabatterbjudanden. Det är också roligt att kunna sprida glädje på Campus.

Annons

Hur är studenterna som kunder?

– Många har det tufft och stressigt med tentor och uppsatser. Här på salongen får de möjlighet att koppla av en stund i en lugn miljö. Många är sociala och vill prata om studentlivet. Det blir intressanta samtal. Jag brukar säga att i det här yrket är man både frisör och psykolog.

En annan egenhet med studenterna är deras något sena vanor.

– Särskilt killarna. De dyker inte upp på förmiddagarna utan mer på sena eftermiddagar. Så därför har vi ändrat öppettiderna för just Amigos Barber.

Fakta

Yafa Ahmed

Företag: Yafa Glam House, frisör- och skönhetssalong för kvinnor. Driver även parallellt Amigos Barber, en frisörsalong för män.

Var: På Stallvägen på Campusområdet i Växjö.

Öppnade: 22 augusti.

Målgrupp: Främst studenter, men även barnfamiljer.

Förverkligar en dröm: Redan som barn i Syrien drömde jag om att bli frisör och att ha en egen salong.

Det bästa med att vara frisör: Det är roligt att skapa och vara kreativ med hår. Sedan är det också ett socialt yrke. Man träffar många trevliga människor. Som frisör får man både vara samtalspartner och psykolog.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons