Annons

Yxman jagade barn – nu döms han till fängelse

Lammhult • Publicerad 22 juni 2024
.
.Foto: Tomas Löwemo

I slutet av april fick polisen larm om att en man sprang runt med en yxa i centrala Lammhult. Senare på kvällen greps en 31-årig man och nu döms mannen för två fall av olaga hot, ringa misshandel, grovt brott mot knivlagen och ringa knarkbrott.

Mannen ska ha hotat några pojkar i tioårsåldern på en lekplats och sedan hämtat en yxa från en lägenhet som han sedan jagade pojkarna med. Han ska även ha misshandlat en av pojkarnas pappa.

Mannen har förnekat brott. Han har uppgett att han ”hade rökt några holkar” och och att han hämtade yxan för att ”försvara sig med” eftersom han kände sig utpekad av pojkarna som missbrukare.

Mannen döms till åtta månaders fängelse och ska betala totalt 20 000 kronor i skadestånd till en pojke och en ung man som utsattes för hoten med yxan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons