Annons

Kaptenen som ska leda laget mot guldet

Tomi Kallio var kapten i det Växjö Lakers som lyfte bucklan våren 2015. Tre år senare hoppas Liam Reddox stå där med Le Mat-pokalen i april.
Växjö • Publicerad 18 mars 2018
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Den 32-årige kanadensaren är en riktig trotjänare i klubben och är inne på sitt sjunde år i Växjö. Han fick ett C på bröstet efter Tomi Kallio flyttade hem till TPS Åbo och de tre senaste åren har han haft det ärofyllda uppdraget.

– Efter tre år som kapten är jag mycket mer komfortabel med uppdraget och bättre på att hantera allt som det innebär. Med det sagt fortsätter jag att lära mig och utforska alla sidor av uppdraget. Vi har också olika personligheter och olika ledartyper i laget och jag försöker lära mig av dem och implementera några av deras bästa kvaliteter. I slutet av dagen hoppas jag det är en konstant lärotid. En roll du blir mer och mer bekväm med, men också en roll där du alltid måste vilja bli bättre och att vilja göra människor runt dig bättre, säger Liam Reddox.

Annons

Den här säsongen har Liam Reddox och hans Växjö Lakers vunnit mer än någonsin. Laget vann grundserien i överlägsen stil.

– Jag tycker att vi har gjort en fantastisk grundserie. Vi har varit det bästa laget genom hela säsongen. Vi har hittat olika vägar att vinna hela säsongen och det har gjort det svårt för motståndarna att scouta oss. Vi är väldigt stolta över grundserien och med vårt konsekventa spel.

Växjö Lakers vann grundserien även förra säsongen, men då blev det tidigt uttåg i kvartsfinalen mot Malmö Redhawks.

– Det viktigaste vi lärde oss då var att ingenting kommer att bli enkelt och inget kommer att ges till oss. Vi är det bästa laget i serien och alla vill slå oss. De har inget att förlora och vi behöver också den mentaliteten. Slutspelet är en helt ny säsong och vi måste spela med känslan att vi inte har något att förlora. Vi måste satsa allt och ta vad vi vill ha och det är inget annat än att vinna guldet.

Hur är känslan inför första kvarten?

– Vi är extremt laddade för slutspelet. Vi har spelat hela säsongen för att ta oss hit och för att ge oss den bästa chansen att vinna. Det här är den bästa tiden på året och du kan känna energin i omklädningsrummet, på rinken och i Växjö. Söndag kan inte komma snabbt nog.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons