Lakersförlust efter jättedrama

Publicerad 23 mars 2017

Växjö Lakers är i rejäl brygga. Malmö vann även den fjärde kvartsfinalen mellan lagen och är nu bara en seger från semifinal. Matchen avgjordes i förlängning efter att Lakers tappat en tremålsledning i tredje perioden.

Efter en avvaktande inledning vaknade matchen till rejält med drygt tre minuter kvar av första perioden. Ville Leino spelade fram till Robert Rosén som gjorde 1-0. Det var första gången i det här slutspelet som Lakers tog ledningen i en match.

Bara 45 sekunder senare var det dags igen efter att Leino assisterat Emil Pettersson till 2-0. I andra perioden utökade Lakers ledningen till 3-0 genom Tuomas Kiiskinen efter en snabb omställning.

Men Malmö höjde sig rejält i tredje perioden och hemmalaget tog inom de fyra första minuterna av perioden ikapp tremålsunderläget. Matchen gick till förlängning där Malmö avgjorde.

Malmö leder nu kvartsfinalspelet med 3-1. På lördag spelar lagen i Växjö igen. Lakers måste vinna om säsongen inte ska ta slut då.