Annons

Ny podd om privatekonomi för studenter

Idag släpps första avsnittet av VXO – Exponentiellpodden, en podd om privatekonomi för studenter.
– Det är inte alltid lätt att få ihop ekonomin som student, därför hoppas vi kunna ge lite tips och råd i podden, säger Jacob Rundberg som tillsammans med sin kurskollega Kevin Munge gör podden.
Växjö • Publicerad 6 september 2021 • Uppdaterad 13 september 2021
Kevin Munge och Jacob Rundberg
Kevin Munge och Jacob Rundberg

Här saknas innehåll

Jacob Rundberg och Kevin Munge går fjärde året på Civilekonomprogrammet på Linnéuniversitet. De tycker att de poddar som finns idag, och som riktar sig mot studenter, är rena investeringspoddar.

– Vi vill gärna hjälpa till att förbättra studenters ekonomi utifrån aspekter som konsumentbeteende och sparande, säger Kevin Munge.

Annons

Många som börjar en universitetsutbildning flyttar hemifrån för första gången och har ingen erfarenhet kring hur de ska hantera sin privatekonomi säger de.

– Det är en stor brist i grundskolan och på gymnasiet, det är väldigt lite snack om privatekonomi där, säger Jacob Rundberg.

Och det är när de ser skräckexempel som när studenter köper pizza på faktura som de är övertygade om att podden behövs.

Första avsnittet handlar om olika tips man som ny student kan tänka på. Och under hösten kan det komma allt från konsumenttester av olika appar till diskussioner kring hur man sparar bäst.

– Vi vill visa att på samma sätt som att många får en kick av att shoppa, så kan man få samma kick av att spara, säger Kevin Munge.

Exponentiellpodden kommer att släppas varje måndag under höstterminen.

Här saknas innehåll

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons